Ko su članovi žirija Top50 2020 izbora?

Tradicionalno, Top 50 priznanja PC Press dodeljuje još od 1997. godine najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama. Ove godine ceremonija uručenja nagrada dobitnicima održaće se 4. februara 2021. i to hibridno – uživo i online.

Kao što već znate, priznanja se dodeljuju u više kategorija, a procedura izbora počinje tako što publika PC Press-a nominuje kandidate za priznanja na sajtu pcpress.rs. Od pristiglih nominacija formira se lista po broju predloga, gde se na prvom mestu nalazi sajt, aplikacija ili nalog na društvenim mrežama koji je dobio najveći broj predloga. Prvih deset s te liste ulaze u trku za nagradu publike. Od svih pristiglih predloga, uključujući i tih deset, stručni žiri bira 50 najboljih.

Ovogodišnji Top 50 žiri

Zadatak članova žirija je da s liste nominovanih, konsenzusom prave uži izbor, po 20 predloga za svaku kategoriju. Zatim dvostrukim tajnim glasanjem biraju dobitnike priznanja po kategorijama. U svakoj kategoriji može biti dodeljeno najmanje dva a najviše pet priznanja. Ove godine, pored sedam članova redakcijskog žirija, odluku će donositi i članovi stručnog žirija u sastavu:

Sanja Lalević, Facebook Lead za Srbiju u okviru Httpool-a, zvaničnog predstavnika Facebook-a za Balkan
Anđelka Ducić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o.
Istok Pavlović, Internet marketing ekspert
Darko Mitrović, radio-voditelj, kolumnista, stendap komičar i prošlogodišnji dobitnik Top 50 priznanja
Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj

Ovaj veb sajt koristi samo kolačiće neophodne za funkcionisanje. Ukoliko kliknete na dugme „Potvrdi“ ili nastavite da koristite ovaj veb sajt, saglasni ste sa korišćenjem kolačića. Za više informacija kliknite na Politiku privatnosti.