Najbolje online stvari

Izbor 50 najboljih onlajn stvari, široj javnosti poznat pod nazivom Top 50, održava se od 1997. godine. Visok kredibilitet ovog izbora, njegova popularnost i značaj, rezultat su velikog poverenja koje je redakcija PC Press-a, kao organizator i osnivač događaja, stekla u profesionalnim informatičkim krugovima.

Cilj je da na domaćem internet nebu pronađemo, afirmišemo i podržimo sajtove, aplikacije i naloge na društvenim mrežama koji su se u godini za nama najbolje pokazali svojom funkcionalnošću, ažurnošću, kvalitetnim sadržajem i dizajnom koji se ističe.

Priznanje Top 50 se dodeljuje po kategorijama:

  Vesti i mediji

  eMarket

  Poslovni i društveni servisi

  Obrazovanje i kultura

  Dom i porodica

  Sport i (avan)turizam

  Mobilne aplikacije i

•  Društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn i YouTube)

 

U svakoj kategoriji postoji do pet ravnopravnih dobitnika priznanja, a jedan od njih je „prvi među jednakima“ pobednik kategorije. Priznanje Top 50, raskošno dizajniranu plaketu dobijaju svi, dok je za pobednike po kategorijama rezervisana i statua pobednika.

O organizatoru

Daleke 1995. godine osnovan je PC Press i izašao je prvi broj magazina, a na Internetu je prisutan od 1996. godine, najpre na adresi www.pcpress.co.yu a kasnije na www.pcpress.rs. Danas, PC Press je medijska platforma koja informiše, edukuje i promoviše poslovnu primenu tehnologije, i prepoznat je kao organizator značajnih skupova pod brendom BIZIT. Među njima se ističe godišnja najposećenija i najznačajnija regionalna biznis i IT konferencija BIZIT koja je među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznata kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu.