50 koraka napred

Već dvadeseti put krećemo u avanturu pregleda domaćeg Interneta i šarolikih ostvarenja izniklih na njemu. Ako je šta u Srbiji moderno onda je to Web, a ako iko prati svetske trendove u svom poslu, onda su to developeri. Doduše, i domaći korisnici dobro znaju šta hoće. Zato je jubilarni 20. pregled zahtevao da pažljivije analiziramo šta ljudi vole, šta dobija na značaju, a šta polako odlazi u istoriju. Internet postaje drugačiji, ali njegov značaj može samo da raste. Zato pogledajte ko je u ovom trenutku na vrhu

Vesti i informacije

rts.rs

Sajt RTS-a i prateće mobilne aplikacije iz godine u godinu napreduju, pružajući sve pogodniji pristup sadržajima koji javni servis emituje. Posebno je važno što su video-sadržaji izdvojeni iz emisija i raspoloživi za gledanje, ali i opisani tekstom, što omogućava lako pretraživanje, bilo preko internog mehanizma sajta, ili kroz Google. Široka RTS-ova programska ponuda je jasno podeljena po kategorijama, a kretanje kroz sajt je prilagođeno mobilnim uređajima.

021.rs

Radiodifuzno preduzeće "021" proizvodi radio program i veoma kvalitetan sajt koji donosi vesti, servisne i druge informacije pre svega iz Novog Sada, ali i iz drugih krajeva naše zemlje i sveta. Svidela nam se brzina reagovanja sajta, jednostavan i efektan dizajn, ali i lepeza pokrivenih tema, te kvalitetne fotografije. Moglo bi se još poraditi na pretraživanju, koje se za sada oslanja samo na Google.

benchmark.rs

Popularni sajt benchmark.rs je tokom prethodne godine prošao kroz velike promene, koje nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Nove boje sajta su se nekome svidele a nekome baš i nisu, ali je obilje video-sadržaja kroz Bench TV donelo novi kvalitet i nove posetioce. Informacije o hardveru, softveru i servisima sada su propraćene i mogućnošću brze i povoljne kupovine, a ako biste o svemu tome i da prodiskutujete, tu je i dalje Benchmark forum.

danas.rs

Dnevni list "Danas" većinu sadržaja štampanog izdanja emituje i na sajtu. Njihov fokus na ozbiljne sadržaje, uz izbegavanje tabloidnih tema, rezultirao je kvalitetnim materijalima pomoću kojih se može steći realna slika o domaćim i svetskim zbivanjima. Osim politike i ekonomije, važne teme kojima se "Danas" bavi su i sport, kultura, automobilizam i mobilne tehnologije, a "tačku na i" daju popularne Corax-ove karikature.

srpskadijaspora.info

Šta zanima naše ljude širom sveta? Uz uobičajene kanale informisanja, mnogi su zainteresovani i detalje iz njihove domovine, bilo da se radi o ekonomskim kretanjima, sportskim manifestacijama, estradi ili "bakinoj kuhinji". Sajt sprksadijaspora.info obezbeđuje takve informacije, a čak i ako niste njegov redovni posetilac, svraćaćete kada na Facebook-u vidite neku najavu koju mnogi share-uju.

eMarket

takolako.rs

Moderan i responzivan, očigledan i lak u svm aspektima korišćenja, takolako.rs vas prosto momentalno poziva na kupovinu. Sve počinje od širokog i kvalitetnog asortimana, a brojnim filterima ćete lako doći do proizvoda koji vas zanimaju. Opcije plaćanja su takođe raznovrsne, a mogućnost isporuke u obližnji Corner Shop predstavlja pun pogodak. Volimo mi i službe za isporuku, ali kad date kućnu adresu obično vas zovu u radno vreme i obrnuto. Elegantno, efikasno i dovoljno raznovrsno da ćete prosto morati nešto da kupite svaki put kad ga, tako lako, posetite.

emmezeta.rs

Za kuću, za baštu, za auto, ali i poneki zgodan poklon, svašta ćete naći u prodavnici za opremanje kuće, a pored velikog prostora na Bežanijskoj kosi, na raspolaganju vam je i još bolje opremljena virtuelna prodavnica, s pratećim servisima koji joj daju poseban šarm. Pre kupovine, majstori mogu da dođu da vam premere prostor, savetuju vas, dovezu, montiraju... I sve to na teritoriji čitave Srbije.

idea.rs

IDEA ima lep i funkcionalan sajt, a njegove prednosti se ogledaju u dodatnim pogodnostima i uslugama. Kratak rok isporuke, prevoz u specijalnih vozilima u kojima će namirnice zadržati svežinu, mogućnost plaćanja karticama prilikom dostave ili virmanski (ako naručujete za firmu), čak i mogućnost da umereno "izvoljevate" naručujući tanko sečenu mortadelu ili sitnije krompire, mogu da prevagnu u odluci da vas e-snabdeva baš IDEA.

kasicabrojalica.rs

Nije online kupovina, ali jeste sjajna online ušteda. Nekad je dobra ideja presudna za uspeh, a zrenjaninska kompanija Gomex osmislila je jedinstven način da obezbedite popust. Umesto da besomučno jurite akcije i popuste na sajtovima, pomoću mobilne aplikacije ili Gomex sajta izaberete baš onih 10 prpoizvoda za koje želite popust. Popust važi ceo mesec, a uz pomoć kartice koju dobija svaki korisnik ostvarićete i mnoge druge popuste u Gomex prodajnom lancu.

online.dis.rs

DIS je odlučio da u prodavnicu ne pušta kupce dok se ne registruju, što je prava šteta jer unutra stvarno ima svašta, cene su povoljne, a akcije i domaći proizvodi izdvojeni. No dobro, brzo ćete se registrovati. Ako već duže kupujete, možete da formirate i listu omiljenih proizvoda, da manje lutate kroz obimnu ponudu. Sve što poručite, čekaće vas u izabranoj DIS prodavnici, o čemu ćete dobiti SMS obaveštenje, a možete da platite gotovinom, karticama, čekovima...

Servisi

mojafirma.rs

Uz poslovne tarife "Moja firma", kompanija Telenor se potrudila da sve popularnije preduzetništvo podrži i ovim jedinstvenim sajtom na kome budući i sadašnji preduzetnici mogu da preuzmu najvažnije dokumente, kao i pripremljene formulare, šablone ugovora, kalkulatore troškova, i mnoge druge korisne fajlove koji će im pomoći da ubrzaju dosadne administrativne poslove. Servis prate i veoma korisni tekstovi koji će vam pomoći u odlučivanju, rešavanju problema ili jednostavno preneti iskustva onih koji su se već otisnuli u preduzimačke vode.

airserbia.com

Uzorno jednostavan servis za kupovinu karata i putovanja nacionalnog avioprevoznika koji već godinama niže uspehe. Pored redovnih linija, naći ćete i informacije o čarterima i specijalnim popustima, kojih nije malo. Na sajtu ćete naći i detaljne informacije o dodatnim uslugama poput brige o deci tokom leta (Sky-Au-Pair), te sjajnih in-flight servisa WiFly (bežični Internet tokom leta) i Elevate Play, uz koji tokom leta možete da gledate besplatne filmove, serije, dokumentarce ili da slušate muziku.

cityexpert.rs

Ako kupujete ili prodajete nekretnine, ovo je nezaobilazna internet destinacija i servis kojim možete značajno da ubrzate transakciju i uštedite dosta na provizijama. Bogata ponuda očas se može suziti brojnim korisnim filterima, uz svaku nekretninu je priloženo dosta fotografija (često i video), a biser predstavlja odlična integracija s Google Maps servisom na kome veoma lako možete da vidite aktuelnu ponudu u kraju koji vas zanima.

nekretnine.rs

Bogata ponuda svih kategorija nekretnina za prodaju ili iznajmljivanje iz celog regiona je glavna karakteristika ovog servisa. U pronalaženju onoga što vas zanima pomažu efikasni filteri pomoću kojih ćete brzo suziti ponudu. Veoma zanimljiva je i opcija u kojoj popunjavate formular u kome možete vrlo precizno da definišete šta vam je potrebno i da automatski dobijete obaveštenje na e-mail kada se adekvatna nekretnina pojavi na sajtu.

uporediustedi.rs

Sajt je namenjen potrošačima koji žele da vide na jednom mestu i jasno izloženu listu konkurentnih ponuda na bankarskom tržištu Srbije. Ako ukrstite neophodne parametre vašeg trenutne fiskalne sposobnosti i želja, dobićete izlistane i prilično dobro komentarisane ponude banaka za neke tipične potrebe poput keš kredita ili namenskih kredita, za auto ili nekretnine. Slično je i sa osnovnim bankarskim uslugama poput otvaranja i vođenja računa, štednje i platnih kartica.

Baza znanja

bee.bubblecup.org

Odličan domaći sajt koji za cilj ima da decu uvede u svet programiranja. Kursevi za najmlađe, zadaci s takmičenja, lekcije, projekti za samostalan i timski rad koncipirani su tako da ih mogu razumeti i koristiti prvenstveno osnovci. Preporuka za mališane i one malo veće koji žele da se okušaju u programiranju i primer kako on-line edukacija može da bude kvalitetna.

edutelevision.com

Veoma korisna baza informacija za poslovne ljude. Livestream predavanja, tutorijali, saveti iz čak 12 oblasti poslovanja - od marketinga, preko programiranja i dizajna, do fotografije. Sajt je pokrenula kompanija Link Group, koja je osnivač i IT i Business akademije, pa su i autori predavanja eminentni stručnjaci i profesori ove eminentne obrazovne institucije.

manpower.rs

Manpower.rs na prvi pogled izgleda kao lepo napravljena i pregledna, prezentacija kompanije koja se bavi kreiranjem i obezbeđivanjem inovativnih kadrovskih rešenja i usluga. Verovatno se ne bi našla na našoj listi da nismo, zahvaljujući prijavama čitalaca, otkrili da obiluje korisnim savetima za sve one koji su u potrazi za poslom. Otpočinjanje procesa traženja posla, priprema za intervju, šta nakon intervjua, sve detaljno objašnjeno kroz video tutorijale. Predlažemo da na sajtu pokrenete i kviz "Istraži svoj potencijal". Odlično ćete se zabaviti.

sh.wikipedia.org

Vikipedija je svima poznata - kad god ste tražili neku informaciju iz raznih oblasti, posetitili ste ovu najbogatiju enciklopediju na Web-u. Glavna enciklopedija je, naravno, na engleskom, ali postoje i njene verzije na brojnim jezicima, prilagođene lokalnim potrebama. Vikipedija neguje instituciju srpsko-hrvatskog jezika, pa čak postoji i stranica koja povezuje sve članke na srpskom i hrvatskom, a kojih ima ukupno 437.168. Skoro pola miliona članaka na najrazličitije teme svakako je dovoljan razlog da se Vikipedija nađe na našoj listi najboljih.

superskola.rs

Trenutak kada će se naše škole u potpunosti digitalizovati se ne nazire, ali tu su srećom samostalni projekti koji za cilj imaju da pomognu deci u savladavanju gradiva na moderan način. Jedan od takvih je i "Super škola". Pristup se plaća, ali je to dobra investicija - na raspolaganju će vam biti skoro 100 testova, ogroman broj lekcija, pitanja za pripremu maturskog ispita, pa i mogućnost da nastavnika pitate sve što vam nije jasno. Sajt za sada pokriva matematiku, srpski jezik, fiziku i hemiju.

Moderna porodica

napravisam.rs

Sajt koji obiluje korisnim savetima, uputstvima i idejama kako sami nešto da napravite, uradite i na taj način poboljšate život.Bilo da je u pitanju vaš dom, porodica, ishrana ili zdravlje, naći ćete puno ideja kako da realizujete projekte koji su vam se dopali. Postoji i kategorija sa malim oglasima gde možete naći kontakt podatke ukoliko vam zatrebaju usluge majstora ili neke druge informacije vezane za uslužne delatnosti.

aska.rs

Sajt za aktivnu, savremenu ženu, koji pruža sve potrebne informacije kako da sebi olakšaju i ulepšaju život. Ekipa stručnjaka daje odgovore na pitanja vezana za porodicu, dom, zdravlje, obrazovanje, a sadrži i teme vezane za razonodu i opuštanje.Tu su i saveti za lepotu, fitnes, uređenje doma, putovanja i još mnogo toga.

kucastil.rs

Kombinacija rešenja, saveta i informacija o oblikovanju životnog prostora, nastao kao logična podrška časopisu "Kuća Stil". Sve teme u vezi sa stanovanjem, arhitekturom, dizajnom, trendovima i savremenim načinom života obrađene su kroz interaktivne sadržaje i inspirišu vas da uređujete svoj dom, unosite promene i kreirate svoj životni stil.

veselizalogaji.rs

Kombinacija kreativnih ideja i praktičnih saveta kako da obroke za vašu decu učinite primamljivijim, zabavnim i pre svega zdravim, učinila je sajt veselizalogaji.rs popularnim. Mlade mame na ovom sajtu će pronaći sve ono što im je potrebno da izgrade zdrave navike kod svoje dece, a ujedno olakšaju sebi svakodnevnu brigu oko čitave porodice.

zelenaucionica.com

Portal namenjen deci, roditeljima i učiteljima, zabavnog i edukativnog karaktera. Sajt obiluje zanimljivim vestima, savetima i informacijama za roditelje i vaspitače, a deci pruža mogućnost da se zabave kroz igru te da, na jednostavan i zanimljiv način, nauče mnogo toga. Učenje postaje igra...

Slobodno vreme

doziviteslu.com

Inovativan projekat "Doživi Teslu" je forma virtuelnog muzeja u kojoj posetilac nije samo posmatrač prošlosti, već i njen učesnik. U njemu Nikola Tesla, glavom i bradom, priča o svom životu i približava svoju viziju budućnosti čovečanstva. Gost muzeja ima jednstvenu priliku da posetiji destinacije i laboratorije koje su obeležile Teslin život i rad, kao i da učestvuje u njegovim eksperimentima. Projekat je nastao u saradnji Muzeja Nikola Tesla (nikolateslamuseum.org) sa firmom Digital Mind i uz donaciji Direkt Medije. Uz odgovarajući VR uređaj, možete kvalitetno da provedete vreme i mnogo toga da naučite.

ana.rs/forum

Prvi i najveći ženski forum sa preko 100.000 registrovanih članova je pravo mesto za sve žene koje žele da razmene mišljenja i iskustva. Pripadnice lepšeg pola mogu potražiti savet i odgovor na gotovo sva pitanja, rešenja na najraličitje dileme, povezati se članicama sa svih kontinenata, a možda steći i nova prijateljstva. Zaštiti znak ovog foruma je svetlo roze boja, zato drage dame uvek mislite ružičasto i ne libite se da podelite svoja iskustva koja mogu biti od koristi...

antikvarne-knjige.com

Prava Internet knjižara za istinske ljubitelje knjiga i kolekcionare, gde ćete naći stara i retka izdanja. Pored mogućnosti online naručivanja sa rokom isporuke do 24h, nudi i mogućnost besplatnog čitanja elektronskih izdanja. Sajt omogućava detaljnu pretragu knjiga po oblastima, cenama, izdavačima, periodima, knjige sa potpisom, prva izdanja, kao i pregled liste želja drugih posetilaca. U okviru opcije Magazin pronaći ćete i vredne tekstove iz domaće i svetske istorije i obilje interesantnih informacija.

escapegame.rs

Sa nekoliko prijatelja zaključani ste u sobi iz koje treba nekako izaći, rešavajući probleme koji, jedan po jedan, vode prema konačnom rešenju. Zvuči kao scenario za neki horor film, ili u najmanju ruku roman Dena Brauna, ali je to zapravo sjajna zabava koja postaje sve popularnija i kod nas. Da biste se pripremili za avanturu, počnite od sajta, a onda ćete i zakazati posetu. Važno je samo da okupite dobru ekipu...

house.mikser.rs

Nezaobilazna adresa za sve one koji svoje slobodno vreme žele da posvete sadržaju iz oblasti kulture. Mikser House spaja kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti u multifunkcionalnom prostoru koji je nastao kreativnom transformacijom starog gradskog magacina. Osim izložbi, predavanja, promocija, koncerata, tribina, radionica, festivala, pozorišnih predstava i edukativnih programa, rađenih u saradnji sa raznim partnerima, integralni deo Mikser House-a je i Prodavnica Balkanskog Dizajna koja na jednom mestu okuplja selekciju najboljih domaćih i regionalnih dizajnera i njihovih rukotvorina.

Sport i (avan)turizam

nationalgeographic.rs

Srpsko izdanje jednog od najpoznatijih časopisa na svetu - National Geographic - ima odličnu Internet prezentaciju koja redovno objavljuje vesti, reportaže, veoma kvalitetne fotografije i istraživanja kako globalnog, tako i lokalnog karaktera. Sajt je funkcionalan i bogat multimedijom, a pored odličnih pozadina, tu su i najbolje fotografije čitalaca, arhiva časopisa i prezentacije na društvenim mrežama.

lastminuteponude.com

Jedan od najpopularnijih sajtova kod nas svoj uspeh duguje zaljubljenicima u putovanja, skupljajući povoljne last minute ponude na jedno mesto. Atraktivne fotografije, dobra navigacija i logična organizacija sadržaja, kao i činjenica da se na ovom sajtu nalazi sve što vam treba - od prevoza, smeštaja i agencija do iznajmljivanja automobila - odvajaju ga od konkurencije.

sasvim-prirodno.com

Jovan Memedović u svojim pustolovinama o prirodi, životinjama i ljudima koji žive s prirodom nijednog gledaoca ne ostavlja ravnodušnim. Sajt redovno ažurira bazu video-materijala i članaka, pa ako ste nešto propustili, eto mesta na kom možete pronaći stare reportaže. Tu su mapa posećenih lokacija, najave novih epizoda, ali i zabavne dogodovštine sa snimanja. Sjajno za ljubitelje prirode.

sportske.net

Sajtovi posvećeni sportu uvek su imali veliku konkurenciju, pa se po nečemu morate istaći da biste postali popularni. Sportske.net je uvek u toku s vestima, reportažama i analizama iz svih sportova koji vam mogu pasti na pamet. Važan je i kvalitetan nastup na društvenim mrežama, kao i domaćim multimedijalnim servisima. Ako volite sport - ne tražite dalje.

zurnal.rs

Web prezentacija Politikinog "Sportskog žurnala" ima moto "Sport je život - život je sport". Sajt vode ljudi koji su svoj život posvetili sportu. Pored aktuelnih vesti i reportaža, tu su i video-reportaže s najbitnijih sportskih dešavanja u zemlji i svetu. Kvalitetna ekipa iskusnih stručnjaka garantuje dobre i pravovremene informacije.">eb prezentacija Politikinog "Sportskog žurnala" ima moto "Sport je život - život je

Društvene mreže

youtube.com/user/Zvoganj

Jedan od najpopularnijih domaćih YouTube kanala doživeo je stelarnu popularnost upravo 2016. godine serijalom animiranih filmova pod nazivom "Copetova kuhinja". Jednostavna animacija, duhovite situacije i jedinstvena atmosfera karakteristični su za svaku epizodu, a o uspehu najbolje govori više od 230.000 pretplatnika, koliko trenutno ima ovaj kanal.

youtube.com/user/djnykk

Ko god ima malo dete, zna za YouTube klip "Mama voli bebu", ali i za "Maksimove avanture", crtani koji se odnedavno prenosi i na RTS-u. Svoju popularnost kanal Nykk Deetronic duguje dopadljivim animacijama, zaokruženim, zanimljivim pričama i dobrom muzičkom podlogom. Pored više od 400.000 pretplatnika, milionski pregledi nisu ništa novo za ovaj kanal, a pomenuti "Mama voli bebu" ima preko 104 miliona pregleda!

youtube.com/user/SrpskiTutoriali

Kanal koji već godinama žari i pali YouTube galaksijom korisnim savetima, testovima uređaja, ali i edukacijama na temu HTML-a, Photoshop-a... Cile na svom kanalu pravi palačinke, testira gejmerske miševe i uči vas kako da reinstalirate operativni sistem. Sa dodatkom vloga, "Srpski tutorijali" postali su zaokružena tehnološko-edukativna celina domaće YouTube scene.

facebook.com/Meet.the.Serbs

Bilo da ste stranac koji želi da sazna nešto o Srbiji ili jednostavno želite da se podsetite istorije, Meet the Serbs je Facebook strana koju ne treba propustiti. Svi postovi su na engleskom i srpskom (poneki i na ruskom) i obogaćeni su kvalitetnim slikama, neretko domaćih autora. Uglavnom se bave poznatim ličnostima, istorijskim događajima, baštinom, interesantnim lokacijama i zanimljivostima iz Srbije.

facebook.com/Mudrolijesatvitera

Pomalo neobično, jednu od najpopularnijih Facebook stranica kod nas svakodnevno posećuje više od pola miliona korisnika koji su u potrazi za duhovitim komentarima... s mreže Twitter. Ako i sami niste pretplaćeni na ovu stranicu, velika je šansa da vam se na zidu svakog dana prikaže neka slika koja potiče s nje. Dobra prilika da upoznate zanimljive tviteraše i sami ih pratite...

twitter.com/homerhsimpson

Duhoviti "tata" iza naloga Homer Simpson već šest godina uveseljava tviteraše širom Srbije. O tome koliko je njegova duhovitost u svakodnevnim situacijama i komentarima na dešavanja u zemlji i svetu postala zabavna, govori i skoro 30.000 pratilaca. Možda ga i znate po tvitu: "Mi, muškarci, da vredimo, u sex shopu bi nas prodavali cele, a ne u delovima."

twitter.com/prijavi_problem

Svoju popularnost Twitter profil Službe za komunikaciju i koordinaciju sa građanima grada Beograda zaslužio je pre svega važnom ulogom. Beokom servis objavljuje probleme komunalne prirode u glavnom gradu - nestanke struje, probleme u saobraćaju, radove na putu, kvarove na vodovodnoj mreži, nestanak grajanja, planirana isključenja, ali i vreme otklanjanja kvarova. Takođe, omogućava prijavu kvarova koja se prosleđuju nadležnim institucijama.

instagram.com/predragvuckovic/

Jedan od naših najboljih fotografa Predrag Vučković specijalizovao se za ekstremnu fotografiju, a postao je i zvanični Red Bull fotograf. Bilo da slika dvadeset metara ispod zaleđenog jezera ili iz helikoptera, njegove fotografije imaju dozu dramatičnosti i uvek pričaju zanimljivu priču. Ako volite dobru fotografiju, pridružite se masi od 20.000 ljudi koja prati Predraga na Instagram-u.

linkedin.com/company/chamber-of-commerce-and-industry-of-serbia

Nacionalna asocijacija srpskih privrednika već neko vreme na poslovnoj društvenoj mreži izveštava o svojim aktivnostima, ali i o razvoju privrede Srbije. Praćenjem njihove LinkedIn stranice možete biti u toku sa aktuelnim dešavanjima u domaćoj privredi, planovima PKS, ali i o tome ko su najbolji robni i korporativni brendovi na domaćem tržištu.

Mobilne aplikacije

mts centar

Google Play

Apple App Store

Digitalna centrala za korisnike mts servisa prerasla je prostu aplikaciju za proveru stanja na računu i postala moćan alat kojim možete obaviti skoro sve što vam je potrebno, bez odlaska u poslovnicu. Kao dodatak tu je i opcija kupovine elektronske BusPlus karte i očitavanje preko NFC-a, za situacije kada kartu zaboravite kod kuće. Postoje, kao što je danas i red, verzije za Android i iOS - dobra navigacija, responzivnost i pregršt opcija najbolje opisuju mts centar.

Addiko Mobile Srbija

Google Play

Apple App Store

Sve banke danas nude servise mobilnog plaćanja, a u naš izbor je ove godine ušla aplikacija za iOS i Android Addiko banke. Pored standardnih mogućnosti elektronskog plaćanja i mobilnog bankarstva, aplikacija nudi i mogućnost vizuelne pretrage poslovnica u okolini. Izdvojili bismo korisnu opciju "Slikaj i plati" koja omogućava korišćenje kamere za skeniranje računa, što ume da uštedi prilično vreme.

D3 GO

Google Play

Apple App Store

SBB-ova aplikacija koja obezbeđuje streaming TV programa na mobilne uređaje iz godine u godinu je sve bolja, a izbor kanala sve privlačniji. Korišćenje aplikacije zahteva neku od SBB pretplata, dakle i prijavljivanje na servis, ali posle toga je sve sasvim jednostavno. Možete da gledate bilo koju od stanica, da proverite 5-dnevni TV program, ali i da se vratite nazad i pogledate program emitovan u prethodna 72 sata.

OrionTV

Google Play

Apple App Store

Televizija se sve više seli na mobilne uređaje. Orion Telekom nudi Android i iOS aplikaciju za streaming televizijskog programa koja je interesantna čak i za korisnike koji nisu uplatili pretplatu - raspoloživi su neki od TV programa, ali i Program guide s informacije o raznim serijama i emisijama koje će vas navesti da napravite sledeći korak. Važno je samo da izaberete da li ćete televiziju na mobilnom uređaju gledati samo preko WiFi-ja, ili i preko mobilne mreže.

SuperKartica

Google Play

Apple App Store

Ušteda pri kupovini je uvek dobro došla, a "Super Kartica" predstavlja jednu od najpopularnijih prečica do uštede. Bodove sakupljate skeniranjem barkoda sa ekrana mobilnog telefona u Idea, Roda i Mercator prodavnicama, a aplikacija vam daje i uvid u stanje bodova, obavljene transakcije po partnerima, ostvarene iznose po obračunskim razdobljima i razne druge sitnice. Sve, naravno, počinje registracijom za ovaj program, što takođe možete da obavite kroz aplikaciju.

Posebno priznanje

bgf.rs

Posebno priznanje, koje dodeljujemo u saradnji s Registrom nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS), ove godine dobio je sajt Beogradske filharmonije. Lepo dizajniran i redovno održavan sajt donosi informacije o programima Filharmonije, mogućnost rezervacije karata, ali i blogove koji s raznih strana osvetljavaju domaću muzičku scenu.

Svi PC Press Top50 pobednici

Pogledajte spisak svih dobitnika PC Press Top 50 nagrade od 1997. godine do danas.